Onderhoud

 

Vaak wordt het onderhoud aan uw apparaten niet, of zelden, uitgevoerd terwijl een goede onderhoudsbeurt aan uw apparatuur de levensduur aanzienlijk zal verlengen. In deze behoefte kunnen wij u ook voorzien. Heeft u vragen omtrent reiniging en onderhoud dan kunt u ook contact met ons opnemen.

 

Enkele tips:

 

Wasmachine

Bij wasmachine komt de "vetluis" geregeld voor. Vetluis is een bacterie die de wasmachine vervuilt. Deze bacterie zit in het zeeppoeder. Kenmerk van deze verschijning is dat kleding bruine of grijze vlekken vertoond in het wasgoed. Tegenwoordig gebruiken wasmachine's steeds minder water en de temperatuur is aanzienlijk verlaagd waardoor er ook minder zeeppoeder nodig is. Maandelijks een keer op 90 graden wassen (met bijvoorbeeld handdoeken, theedoeken of vaatdoeken) en minder gebruik van waspoeder voorkomt vetluis. Reinig tevens uw zeepbak geregeld. Als er aanslag op uw zeepbak zit of is aangekoekt dan is dat het gevolg van overtollig wasmiddel gebruik. Raadpleeg voor meer informatie de handleiding van desbetreffend apparaat. Indien u deze niet heeft of is zoek geraakt zorgt Voortman Service voor een kopie*.

 

Vaatwasmachine

Een vaatwasser functioneert pas goed wanneer er vuil aan het serviesgoed zit. Doordat etensresten in aanraking komen met het wasblokje onstaat er een  reinigende reactie. Na verloop van tijd kan er een soort vetlaag ontstaan in de kuip (de machine voelt vettig aan). Dit is eenvoudig te reinigen met een vaatwas/wasmachine reinigingsmiddel. Afhankelijk van het gebied waar u zit is het ook raadzaam 1x per jaar uw apparaat te ontkalken.

Gebruikt u voor een langere periode uw vaatwasser niet? Dan raden wij u aan uw vaatwasser te reinigen. In periodes van vakanties komt het veelvuldig voor dat diverse vaatwassers niet meer functioneren. Dit heeft mede te maken dat het vuil in diverse slangen "aangekoekt" gaat zitten.

 

Wasdroger.

Het gebruik van een wasdroger brengt veel onderhoud met zich mee. Zo dient u ten alle tijden na de droogcyclus het deurfilter goed schoon te maken. Ook dient men geregeld met een stofzuigerslang de luchtbehuizing schoon te maken. Wasdrogers werken met hoge temperaturen. Indien het apparaat niet schoon is onstaat er sneller een oververhitting in het apparaat. Normaal springt het apparaat dan in storing. Wanneer wasdrogers snel hoge temperaturen bereiken kan dit zelfs leiden tot brand! Raadpleeg de handleiding van het apparaat voor meer informatie.

 

Magnetron

Een magnetron functioneert door middel van microgolven. Deze microgolven zijn gevaarlijk voor de gezondheid. Het is dus belangrijk dat een magnetron altijd goed sluit. (ook mag glas niet gebroken zijn van deur). Er worden veel magnetrons geproduceerd met een zogenoemd micaplaatje aan de zijwand. Dit micaplaatje "vangt" de straling op. Het is dus van belang dat dit plaatje er goed op zit. In de praktijk slijten deze door bijvoorbeeld het reinigen van de  binnenzijde van de magnetron. Mocht dit plaatje defect zijn dan kan Voortman Service dit probleem eenvoudig voor u oplossen.

 

 

*= Vanaf modellen van 2006 tot heden en alleen kosteloos beschikbaar voor klanten van Voortman Service

 
 
SIEMENS_WM14E165NL.jpg
SIEMENS_WT46E3F4NL.jpg